Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از بزرگ‌ترین انتقاداتی که به شیوه تامین منابع مالی برای اداره شهر در دوره گذشته می‌شد، فروش تراکم یا همان شهرفروشی که به عنوان درآمد ناپایدار محسوب می‌شود، بود.

اقتصاد آنلاین _ فائزه مومنی؛ نگاه درآمدزایی به حوزه شهرسازی و معماری نتیجه‌ای جز تبدیل تهران به شهر ساختمان‌ها نداشت، نگاهی که مدیریت شهری جدید مدعی انکار آن است و به شیوه‌هایی دیگر را مناسب برای درآمدزایی می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع  گفت‌وگوی ما با قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با این شائبه‌ شروع شد که این معاونت از دو مصوبه ضدفساد شهردار تهران در حوزه شهرسازی عدول کرده است. تورج فرهادی، قائم مقام مهدی حجت، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران معتقد است که این معاونت از این دو مصوبه عدول نکرده بلکه در حال مدیریت حقوق مکتسبه گذشته است. شرح این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید:

آقای نجفی دو مصوبه ضدفساد در حوزه شهرسازی و معماری داشتند؛ گمانه‌زنی‌هایی است مبنی بر اینکه با توجه به اوضاع بد مالی شهرداری تهران، ازاین دو مصوبه عدول شده است، نظر شما چیست؟

ما باید قبول کنیم که فضای شهرداری در حال تغییرات اساسی است. شهرداری تهران حدود صد و چند سال قدمت دارد و در دوره هایی پایداری شهردار مثل دوران آقای کرباسچی و دوران آقای قالیباف بیشتر بوده و دوره‌های کوتاه 6ماهه یکساله داشتیم که به ثبات آن چنانی نرسیده اند که بخواهند کارنامه‌ای از خودشان بروز بدهند ولی مشخصاً دوره گذشته شهرداری چون 12 سال ادامه داشته اتفاقات زیادی در این 12 سال افتاده که هم به آن دوره برمی گردد هم به دوره قبل از آن و از هم جدا نیستند. حتی اگر ریشه‌ای‌تر بخواهیم به موضوعات نگاه کنیم، وقتی دولت به  شهرداری های کل کشور استقلال مالی و درآمدی می‌دهد و می گوید شما می‌توانید درصدی تراکم بفروشید که از محل درآمد آن بتوانید پروژه‌های داخل شهر را انجام دهید و شهر را نگه داری کنید ، اصل داستان و فاجعه از همین جا شروع می شود. واقعیت این است که ما چون سیستم درستی برای اداره شهر تعریف نکردیم و عملاً مدیریت ما قائم به اشخاص می شود و از طرفی هم دست ما را باز می گذارند که شما خودتان بیایید درآمدهای خودتان را از فروش تراکم ایجاد کنید و بعضی از سهم‌های قانونی هم که شهرداری‌ها دارند به اندازه، به وقت و متناسب با موجودیتشان به آن ها داده نمی شود و پایداری دوره‌های مدیریتی بعضی از قسمت ها هم دائماً کوتاه است بنابراین خیلی نباید توقع داشته باشیم اتفاقی بهتر از وضعیت موجود برای شهر بیفتد. همه ما عادت داریم به راحت ترین روش کاری را انجام دهیم.

متاسفانه همه این ها باعث شد که در مقاطعی مدیریت شهری برای این که بتواند شهر را اداره کند شهرفروشی و تراکم فروشی کرده است.البته ممکن است شما تراکم بفروشید زیاد هم بفروشید اما با یک انضباط خاصی؛ مثلا ملزم کنید که این منطقه همه باید 5یا 10طبقه بسازند. حداقل فرمت خاصی به لحاظ شکل، کالبد و معماری داشته باشد.

اما اتفاقی که در تهران افتاده این است که  در مقاطع گوناگون آدمهای مختلف به روش‌ها و سلیقه‌های تراکم فروخته اند که شهر را اداره کنند خروجی اش هم شهری است که در جلوی چشمان ما است، بی نظم است، اغتشاشات بصری دارد که خود به خود در روح و روان آدم ها تاثیر می گذارد شهری است که آدم را آرام نمی‌کند و سهم انسانی‌اش کم است. شهری که تبدیل به یک خوابگاه شده است و با یک تزیینات خاصی، ظاهری هم دست و پا کرده اما عملا خوابگاه است، فضایی در شهر وجود ندارد که شهروندان با هم تعملات داشته باشند و صرفاً با رویکرد این که چه طور می شود این شهر را اداره کرد و پولش از کجا قرار است بیاید، اداره شده است.  

حتی ما نگاه کلی و از بالا هم در مقاطع مختلف به شهر نداشتیم صرفاً به تک پلاک نگاه کردیم دلیل اصلی هم این بود که  شهر سند نحوه و چگونگی اداره شهر نداشته است. ما باید بتوانیم در سندهای بالادستی به لحاظ برنامه ریزی و طراحی شهری کاربردهای هر پلاک را درون شهر مشخص کنیم. شهر یک ظرف است که باید با مظروف خودش یعنی انسان هماهنگی و در عین حال انعطاف داشته باشد اما باید کلیت آن مشخص شود.مثلا باید معلوم باشد که خیابان ولیعصر در نهایت باید چه فرمت و چه کارکردی در شهر داشته باشد. من باید این شعور را به آن مجموعه‌ای که دارم راجع به آن تصمیم می‌گیرم انتقال بدهم.

یکی از دستاوردهای شهرداری‌ها این بود که شهر بعد از مدت ها صاحب سند شد. یک زمانی همین شهر با 8 هزار بخشنامه اداره می‌شد. یعنی متناسب با یک اتفاق با مصوبات ماده 5بخشنامه موردی صادر می‌شد.   قبل از انقلاب طرح جامعی داشتیم که بعد از انقلاب و جنگ تقریباً کنار رفت، دو سه سند دیگر تهیه شد که باز هم آن

‌ها هم کنار رفتند تا مصوبات ماده 5 که برای مثال یکی از آن‌ها به شماره329 که از اواخر دوره آقای کرباسچی و اوایل دوره آقای الویری تهران را به 4 پهنه تقسیم کرد. پهنه بالای همت، پهنه بین همت و انقلاب  پهنه بین انقلاب و بعثت، پهنه زیر بعثت تا جنوب تهران که اگر مثلا زمینی 300متری در پهنه a که بالای همت بود داشتید و گذر جلویش 12 متر بود می‌توانستید مجوز ساخت 5طبقه بگیرید و راجع‌به کاربرد آن هیچ اظهار نظری در مصوبه نمی‌شد.

 یا برای مثال یک مصوبه‌ای به شماره 336  آمد که طبق آن هرکسی تا قبل از سال 80تجاری داشت می‌توانست با پرداخت عوارض آن، ملک را به همان حالت نگه دارد، حالا ممکن بود فرد اتاق یا حیاط خانه‌اش را تجاری کرده بود، اما به راحتی می‌توانست با پرداخت عوارض آن ملک را به عنوان تجاری نگه دارد.  

برگردیم به سوال اصلی...

همه این مثال‌ها را می‌زنم که شما متوجه شوید چه موضوعاتی باعث شده شهر به این شکل دربیاید. در طرح‌های تفصیلی کشورهای توسعه یافته مشخص شده که برای مثال این پلاک می‌تواند مهدکودک داشته باشد باد10کودک، یعنی حتی تعداد کودکان مهدکودک هم مشخص شده است. هر اتفاقی که مردم شهر رقم زده‌اند را به شکلی قانونی کردیم و هیچ برنامه‌ای نداریم. به جای آن که من از مردم جلوتر باشم، مردم از من قانون‌گذار یا مسوول جلوتر بودند. دنبال مردم دویدیم و تخلفاتشان را جمع کردیم. همه این اتفاقات در بی‌قواره کردن شهر تاثیرگذار بوده است.  

می‌دانید که شهرداری نمی‌تواند برای خودش سند تهیه کند بلکه سند به‌وسیله دولت تهیه و شهرداری مجری آن است. یک زمانی رییس دولت وقت تصمیم می‌گیرد که جمعیت تهران را در سند به جای 9میلیون نفر بر روی 10و نیم میلیون نفر ببندد، کل سیستم طرح تفصیلی که نوشته شده یکجا بهم می‌ریزد.این سندی که ابلاغ شد سند کاملی نبود، چندین تکلیف در شهر و بیش از 150 طرح موضوعی تعریف شد. برای مثال از میدان قدس تا تجریش 5، 6 طرح موضوعی که می‌توانست فقط یکی باشد در نظر گرفتند.  

یکی از پیوست‌های طرح جامع حق انتقال توسعه بود به این نحو که اگر فردی باغی داشت، به جای آنکه آن را تخریب و تبدیل کند، شهرداری باغ را تملک می‌کرد و در جای دیگر شهر حقی که آن فرد داشت را به او می‌داد تا باغ برای شهر حفظ شود. که متاسفانه  طبق برنامه پیش نرفتند و از تکمیل سند هم عقب ماندیم. 

آیا معتقدید با وجود مشکلات مالی شهرداری باز برای تحقق بودجه خود  به سراغ معاونت شهرسازی آمده است؟

 نه بنده  و نه دکتر حجت اعتقادی نداریم که نگاه شهرداری به شهرسازی نگاه درآمدی باید باشد.  

حتی اگر تراکم هم فروخته نشود در صدور پروانه ساخت باز شهرداری از مردم پول می‌گیرد، غیر ممکن است که این معاونت درآمد نداشته باشد.  

بیش از ده آیتم برای درآمدزایی در شهر در تظر گرفته شده است  که سه تا آیتم آن  به شهرسازی داده می‌شود.

سه آیتمی که 75 درصد درآمد شهرداری را شامل می‌شوند  

این موضوع  را قبول دارم و این نگاه به شهرسازی غلط است.نباید باشد. بزرگترین چالش شهرسازی تهران همین نگاه است.مشکل شهرسازی تهران به راحتی حل نمی‌شود. وقتی مالیات بر ارزش افزوده شهرداری یکدفعه کم می‌شود و از طرفی به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم نمی‌توانیم به سمت شهر فروشی می‌رویم. بعضی از افراد شهر ماهانه 5میلیون تومان شارژ ساختمان می‌دهند اما شارژ شهرشان فقط 200هزار تومان است. ما نتوانستیم  برنامه‌ریزی کنیم که دهک‌های مختلف جامعه را جدا  و برایشان با ضریب‌های خاص عوارض نوسازی و شارژ تعریف کنیم.  و یک نکته‌ای که خیلی اهمیت دارد این است که اگر طبق قانون تراکم بفروشیم اسمش شهرفروشی نمی‌شود. طبق طرح یک پلاک ثبتی می‌تواند چهار طبقه بسازد، مجوز به ساخت آن تراکم‌فروشی نمی‌شود اگر بخواهد مازاد بسازد باید پولش را بدهد.  شهر تهران به بیش از این درآمدها نیاز دارد اما وقتی درآمدهایش را از جای دیگر نمی تواند در بیاورد، شهرسازی مجبور می‌شود از قانون و یا سند عدول کند.  

هرکسی در این فضا مدیریت کند حالا یا عمدا یا سهوا کارهای خلافی انجام می‌دهد. چون ما سیستماتیک موضوع را تعریف نکردیم باعث می شود اتفاقی بیفتد که نباید و این عدالت اجتماعی را زیر سوال می برد.  

ادامه این گفت‌وگو را در روزهای آینده در اقتصادآنلاین بخوانید...

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شهر تهران شهرداری تهران تراکم فروشی شهرسازی مدیریت شهری توسعه شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۳۱۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر اسلامی را با درآمد حلال اداره می‌کنیم/ مسئله اصفهان‌ستیزی باید در سطوح عالی دنبال شود

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه سپاهان‌شهر به عملیات مقتدرانه وعده صادق، مبارزه با فساد، عدالت در تخصیص بودجه به محلات و شفافیت اشاره کرد و گفت: تلاش شده در این دوره شهر اسلامی را بر مبنای درآمد حلال اداره کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی صالحی امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه سپاهان‌شهر، یاد و خاطره همه شهدا به‌ویژه شهدای راه قدس را گرامی داشت و اظهار کرد: خون پاک شهیدان راه قدس از جمله شهیدان حجازی و زاهدی مسیر جدیدی را در شکل‌گیری نظم نوین بین‌الملل رقم خواهد زد و مقدمه آزادی قدس خواهد شد؛ بر همین اساس سپاه پاسداران به‌عنوان یکی از نهادهای تأثیرگذار و نیروهای تعیین کننده نظم نوین جهانی خواهد بود.

وی بیست‌وششم فروردین را در تاریخ انقلاب اسلامی و تاریخ سیاسی جهان مهم دانست و گفت: عملیات وعده صادق موجب تغییر نگاه جهان به جمهوری اسلامی و احترام مضاعف به مردم ایران و در عین حال تغییر محاسبات و نظم جهانی شد.

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به سالروز حمله آمریکا به طبس و نیز عملیات وعده صادق، همچنین دیدار اخیر کارگران با رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: یکی از اقشار مهم و تأثیرگذار در جهش تولید، کارگران هستند و در مجموعه شهرداری در خدمت حدود ۱۵ هزار کارگر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول هستیم تا شهر ۲.۵ میلیون نفری اصفهان را اداره کنیم.

وی با اشاره به روز بزرگداشت شیخ بهایی و هفته اصفهان گفت: در این هفته برنامه‌های زیادی توسط شهرداری اصفهان برای گرامیداشت عقبه فرهنگی، دینی و تاریخی شهر اصفهان تدارک دیده شده است.

صالحی ادامه داد: چیزی که مقدمه و شکل‌گیری آن ۴۵ سال پیش به دست امام راحل (ره) رقم خورد، قانون اساسی مترقی و گفتمان انقلاب اسلامی است و مسیری که جمهوری اسلامی به‌وجود آورد، الگویی در برابر شرق و غرب است که رکن اساسی آن مردم و صندوق‌های رأی هستند؛ مدلی که در همه گفتمان‌ها و جوامع نمی‌توانند از آن عبور کنند و همه جهان معتقدند برای اداره دموکراتیک راهی جر مشارکت مردم در همه سطوح وجود ندارد و عالی‌ترین سطح آن در جمهوری اسلامی ایران اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) و شهید بهشتی تمام سطوح مشارکت مردم در اداره جامعه را پیش‌بینی کرده‌اند، یادآور شد: امروز در آستانه بیست‌وپنجمین سالگرد روز ملی شوراها قرار داریم؛ شوراها برآمده از نگاه عمیق امام در مشارکت مردم در اداره حکومت شکل گرفت که اصول ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی مشخصاً به موضوع شوراهای شهر و روستا اشاره دارد و نشان‌دهنده نگاه کانونی امام به مشارکت مردم در همه سطوح و لایه‌های کشور است.

تداوم مسیر مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی با شکل‌گیری شوراها و ۲۵ ساله شدن این نهاد بیش از پیش واقعی بودن مشارکت مردم را می‌رساند

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: چه مدلی بهتر، پیشرفته‌تر و مردم سالارانه تر از این است که صندوق رأی تعیین کننده باشد و قطعاً در هیچ آئینی مدلی بهتر از آن وجود ندارد، در ایالات متحده هم هنوز آرای اقشار مردم به یک اندازه تأثیر ندارد، اما در انقلاب نوپای اسلامی ما از همان ابتدا همه افراد دارای یک رأی و همه آرا به یک میزان تأثیرگذار بوده و هستند.

وی اضافه کرد: تداوم مسیر مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی با شکل‌گیری شوراها و ۲۵ ساله شدن این نهاد بیش از پیش باور گفتمان جمهوری به مردم و واقعی بودن مشارکت مردم را می‌رساند و خدمات و کمک‌هایی که این مدل به اداره کشور می‌کند بیش از پیش نمایان می‌شود و در مقابل می‌بینیم رگه‌های دیکتاتوری دموکراسی غرب روز به روز عیان‌تر و عریان‌تر می‌شود.

صالحی خاطر نشان کرد: نظامی که به ایران خرده می‌گرفت که چرا ظرفیت شبکه‌های اجتماعی را محدود و فیلتر کرده و مردم سالاری ما را زیر سوال می‌برد؟، حالا به دلیل موج بیداری دانشجویان خود در قلب نیویورک و در دانشگاهی که نخبگانی است و فرزندان سناتورها و رؤسای ایالات و مدیران نظام ایالات متحده در آن درس می‌خوانند، شبکه تیک تاک را فیلتر می‌کند؛ همان‌هایی که ما را محکوم به آزادی بیان می‌کردند.

وی اضافه کرد: کسانی که جمهوری اسلامی را به نبود دموکراسی تهدید می‌کردند و تحریم‌های متعدد علیه مردم به خاطر نقض حقوق بشر و ماجراهای ساختگی مثل سال ۱۴۰۱ برای ایران رقم می‌زدند، شدیدترین برخورد را به دانشجویان خود می‌کنند و اجازه حمایت از فلسطین و مظلوم را نمی‌دهند؛ این رگه‌های دیکتاتوری است که با یک پوشش مخملین از دموکراسی به خرد مردم دنیا داده شد، اما امروز که در تنگنا قرار گرفته‌اند ذات آنها مشخص شد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نهالی که ۲۵ سال پیش تحت عنوان شوراها کاشته شد، امروز به دوران بلوغ و ثمر دهی خود رسیده است، مدیریت شهری در لبه خدمت‌رسانی به مردم است و تلاش شده است حداکثر بهره‌وری و خدمت رسانی به واسطه خود مردم و مشارکت آن‌ها رقم بخورد، زیرا مشخص‌ترین شاخص و نماد برای موفقیت مسیری است که انقلاب برای مشارکت مردم در سطوح مختلف ترسیم کرده است.

وی ادامه داد: در شورای اسلامی شهر اصفهان به‌عنوان یکی از مجموعه‌های شورا در کشور تلاش کردیم در ایام گذشته و پیش رو با در نظر گرفتن اولویت‌ها و مطالبات مردم که با مشارکت مردم همزمان شده است، را رسیدگی کنیم که یکی از اقدامات در حوزه مسئله زاینده‌رود است؛ به‌رغم اینکه شوراها یکی از بزرگترین حقابه‌داران در مسیر زاینده‌رود هستند و باغ شهر اصفهان نیز به این جریان نیاز دارد، اما بیشتر به خاطر اینکه مطالبه جدی مردم بود و در محیط زیست تأثیر داشت جز یکی از اولویت‌ها قرار گرفت و کمیسیون ویژه‌ای برای آن شکل گرفت.

احداث هر کیلومتر مسیر مترو سه هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشته است

صالحی اضافه کرد: شورای اسلامی شهر اصفهان مشارکت مستقیمی را در مسیر انتقال آب از جنوب کشور و جنوب استان دارد و منابعی را نیز از شهر اصفهان در اختیار مدیریت استان قرار داده است تا در نظارت بر برداشت‌ها و انتقال آن تسریع شود.

وی با اشاره به دیگر اقدامات شورا گفت: در حال حاضر پروژه‌های مختلفی در حال اجرا است که به‌زودی شاهد آغاز به‌کار بخشی از خط ۲ مترو در کم‌برخوردارترین منطقه یعنی شمال شهر اصفهان خواهیم بود؛ احداث در خط یک مترو بیش از ۲۰ سال طول کشید، اما امیدواریم در کمتر از ۱۰ سال فاز نخست خط ۲ مترو به بهره‌برداری برسد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه احداث هر کیلومتر مسیر مترو سه هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشته است، گفت: در خط دو شاهد ۱۴ کیلومتر مسیر و ۱۶ ایستگاه خواهیم بود.

صالحی با تاکید بر اینکه شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با مسئله آلودگی هوا و مطالبات اصلی مردم ورود جدی داشته است، افزود: در دو سال و نیم گذشته به اندازه چهار سال گذشته در ناوگان اتوبوسرانی شهر نوسازی داشتیم، همچنین حدود ۳۸۰ اتوبوس خرید، تجهیز، نوسازی و به‌روز رسانی شد؛ هر چند با نقطه آرمانی فاصله داریم، اما تلاش کردیم برای باز شدن ریه‌های شهر اصفهان نهایت همت خود را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در حوزه شفافیت و مبارزه با فساد که جزو آرمان‌های نظام و مطالبات مردم است، در اولین موضع طرح شفافیت جامع کشور را از شفافیت رأی، قراردادها و مذاکرات داشتیم تا مردم بدانند فقط نقش آن‌ها رأی دادن نیست و تا آخر می‌توانند اقدامات منتخبان خود را رصد کنند تا بهترین نتیجه رقم بخورد.

اصلی‌ترین مسئله مطالبه‌گری حقوق مردم در مجامع ملی و استانی است

صالحی در حوزه مبارزه با فساد گفت: تلاش حداکثری شد که در این سه سال به‌صورت سالانه قریب ۱۰۰۰ تا ۱,۵۰۰ میلیارد تومان از درآمدهایی که شاید پاک و سالم نبود را چشم‌پوشی کنیم تا شهر اسلامی را بر مبنای درآمد حلال اداره کنیم، هر چند بر ما سخت گذشت، اما احساس کردیم مطالبه اصلی مردم همین مبارزه با فساد است و بنابراین تلاش می‌کنیم این مسیر را ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه در حوزه عدالت به‌ویژه برای محله‌های کم‌برخوردار تلاش‌های زیادی انجام شده است، خاطرنشان کرد: در این دوره بیشترین هزینه به صورت خاص در مناطقی صرف شد که در سطح شهر به عنوان کم‌برخوردار تلقی می‌شدند، هرچند این محلات در مناطق به صورت پراکنده وجود داشت و زیر پونز بودند، اما سعی کردیم بخشی از عقب ماندگی آن‌ها را در تخصیص منابع و اعتبارات جبران کنیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: مدل پرداخت عادلانه در این دوره کمک کرد تا هر محله متناسب با وضعیت خود و میزان برخورداری از خدمات شهر مشارکت داشته باشد.

وی اصلی‌ترین مسئله را مطالبه گری حقوق مردم در مجامع ملی و استانی ذکر کرد و گفت: در این راستا به‌عنوان نمونه بودجه فرهنگی اصفهان را ۱۰ برابر کردیم و مساجد جدیدی بنیان نهادیم؛ همچنین از نمایندگان مردم در مجلس مطالبه می‌کنیم مسئله اصفهان‌ستیزی را در سطوح عالی کشور با مطالبه‌گری قوی دنبال کنند تا با پول صنعت اصفهان و پول‌پاشی تبلیغاتی، مسئله آب و آلودگی هوای اصفهان بدون پیگیری و نتیجه باقی نماند.

کد خبر 748142

دیگر خبرها

  • بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود /تا زمانی که شایعات دراینباره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • شهر اسلامی را با درآمد حلال اداره می‌کنیم/ مسئله اصفهان‌ستیزی باید در سطوح عالی دنبال شود
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • اصفهان پرچم‌دار شهرسازی الکترونیک است
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • حل مشکلات مردم در حوزه مسکن یک تکلیف شرعی است